Coiffure Awards 2019

Vorig jaar oktober zag ik een leuke oproep voorbij komen op Facebook. Guido was op zoek naar fotografen voor het fotograferen van de Coiffure Awards. Studenten van de NKA zouden zich inschrijven op een fotograaf om samen een mooi concept uit te werken. Er stonden zo veel reacties  onder de post.. dat ik er eigenlijk niet vanuit ging dat ik een kans maakte, maar hé.. wie niet waagt die niet wint.

Al bruin wordend op het strand van Marbella bedacht ik mijn concept en stuurde een leuke mail met moodboard naar Guido.

Inmiddels, een paar weken later, was ik het project eigenlijk helemaal vergeten. Niks meer gehoord en ik ging er dan ook vanuit niet gekozen te zijn. Totdat er ineens een hele leuke mail binnen kwam en ik te horen kreeg, samen met 3 super leuke medefotografen, uitgekozen te zijn om het project bij de NKA te starten.

In Januari was het zo ver, achtergrondkleuren uitgezocht, colorgels gematched en test foto’s gemaakt. Ik was er klaar voor! Een beetje gezonde spanning van wat te verwachten, maar vooral heel veel zin!

3 Dagen zouden we werken en overnachten in Amersfoort. Ik had een drukke week achter de rug, dus besloot lekker op tijd naar het hotel te gaan om nog even te ontspannen, mijn hoofd leeg te maken en mij volledig op deze leuke opdracht te kunnen focussen. In de avond hebben we onze studio opgebouwd en de andere fotografen ontmoet. Ja, ik was er klaar voor en had veel zin om samen met de anderen een mooi resultaat te leveren.

De volgende ochtend begon vroeg, de academie zat vol, alle studenten waren druk bezig met voorbereidingen en ik ben 1 voor 1 mijn haarstylisten langs gegaan om hun concept door te nemen en de studio voor te bereiden. De dag verliep goed, veel mooie kapsels, leuke studenten en ik was enthousiast over de eerste beelden. Elke 15 minuten een andere student, het was kort.. maar we zaten lekker in de flow en leverden het ene na het andere mooie resultaat. We sloten de vermoeiende dag af met een lekker etentje met z´n allen, even napraten over de topdag en op naar de volgende.

Ook dag 2 was een succesvolle dag,  voor mij een uitdaging om met kleur en andere achtergronden vernieuwende beelden anders dan dag 1 te maken. Na weer een lekker etentje, na kletsen over een paar mooie dagen was het tijd om naar huis te gaan, de beelden uit te zoeken en te bewerken. De beelden gingen op de post en nu was het afwachten. Er waren zo veel aanmeldingen, dat ik er niet vanuit ging dat we een nominatie zouden krijgen. Zo veel locaties, studenten en goede fotografen.

We mochten de beelden niet publiceren tot eind maart, wat vond ik dat jammer, want ik was zo enthousiast.

Jaaaa….. toen kreeg ik toch dat verlossende belletje, Dionne Kuiper is genomineerd voor de Consumer Award en ik heb de beelden van dit mooie concept mogen fotograferen. Deze had ik niet aan zien komen, maar hoe tof is dat!

 

‘’You create the memories i capture them”

Wil je informatie over fotografie of videografie? Neem dan gerust contact op met ons.
Mail: josi@fotostudiozandvoort.nl
Tel: 0031-(0)650833507

Gepubliceerd door Josi Nihot van Fotostudio Zandvoort,  26 maart 2019