Zwangerschapsshoots en newborn shoots zijn altijd een mooie herinnering. En dat vond familie d’Hont ook. Zij hebben afgelopen jaar beide fotoshoots gedaan bij mij.

Het lieve gezinnetje bestaat uit moeder Angelique, vader Gudo, zoontje Mats en zoontje Stef Dani die tijdens de eerste shoot nog lekker in de buik van mama zat. 26 september heb ik de zwangerschapsshoot gedaan. Angelique en Gudo vonden het leuk om dit buiten te doen op het strand van Zandvoort. Gewoon lekker in de buitenlucht want het weer was nog goed. Ze wilde spontane foto’s en de kus op de buik van zoontje Mats mocht niet ontbreken. Het geslacht was toen ook al bekend dus de blauwe ballonnen en blauwe details in de kleding konden niet ontbreken. Grote broer Mats was toen al super trots en kon niet wachten om zijn kleine broertje te zien. Ook hadden Angelique en Gudo bedacht om met letterblokjes de naam op de buik te leggen en dat te fotograferen. Super leuk voor na de bevalling! Dit was ook een heel leuk idee alleen ging dit helaas niet door. Zij kozen toch voor een andere naam maar gelukkig hadden we genoeg andere leuke foto’s en waren Angelique en Gudo erg blij met het resultaat. Zij vroegen mij toen ook of ik foto’s wil komen maken als hun zoontje geboren is en dat vond ik natuurlijke erg leuk.

Op 11 november is Stef Dani geboren en een maand later ben ik zoals afgesproken langs geweest om het gezin opnieuw vast te leggen. Het was heel mooi om het kleine mannetje te zien die een paar maanden geleden nog lekker in de buik van mama zat. Grote broer Mats was heel enthousiast en had daardoor geen rust in zijn billen. Door wat te spelen kwamen we gelukkig toch tot mooie familiefoto’s. Kleine Stef Dani was de hele shoot rustig totdat hij alleen op de foto moest. Dat vond hij niet leuk en bleef vanaf toen huilen. Hij ging veel liever met z’n alle op de foto, gewoon gezellig samen.

Ik vond het leuk om de familie tijdens de zwangerschap te fotograferen en ook na de geboorte. Je maakt het traject dan toch een beetje mee en het is prachtig om te zien wat er uiteindelijk voor hummeltje uit de buik tevoorschijn komt. Nou ik kan je vertellen; het is een knapperd hoor!

Gepubliceerd door Josi Nihot 20-12-2018.